Twitter’da ödülleri ilk yazan kişi olmaya çalışmayın, olamazsınız. Tahminleriniz tutuyorsa hava atmak serbest, aslında itici oluyor biliyorum ama ben yapacağım için siz de yapabilirsiniz. İşte fair play ruhu, işte sinemanın güzelliği.
Nasıl havaalanına sıklıkla gidenler, çok alıştıklarını belirtmek için havaalanı yerine alana gidiyorum diyorlarsa ya da tenise çok hakim olduklarını anlatmak isteyenler Maria Sharapova’dan Masha diye bahsediyorlarsa siz de törenden “Oscar’lar” diye bahsedin. Namınız yürür.
Kırmızı Halı 2’de başlıyor. Kendini çok ciddiye alan bir moda blogger’ı ya da Bağlan Keskin değilseniz lütfen kıyafetler için çok ciddi yorumlar yapmayın. Erkeklerin takım elbiselerini ya da smokinlerini birbirinden ayırmaya çalışmayın; modaya hakim değilseniz felsefik çıkarımlar yapmaya kalkmayın. Unutmayın, bu tür büyük organizasyonlar moda olma değil, moda yaratma yeridir. Kuğu elbisesi giyen biri görürseniz dalga geçmek serbest.
Gecenin sunucusu Chris Rock, ikinci kez Oscar host’luğu yapacak. Chris Rock’ı tanımayanlar için azıcık bahsedelim çünkü gecenin gidişatı için önem taşıyor. #OscarsSoWhite muhabbetini biliyorsunuzdur, bu sene de geçen seneki gibi Afrikalı Amerikalı oyuncular 20 oyuncu adaylığının hiçbirini alamadı, hatta bu sene boykot da söz konusu. Chris Rock tam da bu noktada önemli. Muazzam stand-up kariyerini tam olarak bu tür olaylar üzerine kurmuş, politik doğruculuktan nefret eden ve sözünü asla esirgemeyen bir adam. Tarihi bir açılış monoloğuna şahit olabiliriz, neredeyse Ricky Gervais kadar patavatsız, üstelik asla şirinlik yapmaya çalışmayacak, tam tersi bize; yani izleyiciye oynamaya çalışacaktır Chris Rock. İçeride adamımız var yani.