Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
2019 ekranının satırbaşları - II

Son dakika golü: Hekimoğlu

2019'un bitiş düdüğünün çalınmasına çok kısa bir süre kala  ekranda yerini alan Hekimoğlu, tam son dakika golü. O da olmasa yılın iyileri arasında sayacağımız kaç tane yeni (ve iyi) dizi vardı ki bu yıl? İlk bakışta Mucize Doktor'la aynı sahada oynuyor gibi görünse de ikisi epey farklı. House MD’yi yutar gibi izleyenlerden biri olarak, uyarlamayı ve oyuncuları çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. (Hekimoğlu’nun kahve değil de çay bağımlısı olması özel olarak kalbimi çaldı.) Keşke, keşke süresi biraz daha kısa olsaydı da, nasıl dolduracaklar bu saatleri diye endişelenmeden izleseydik. O da belki başka sezona...

 

 

Mucize reytingler: Mucize Doktor

Bir aşk ve intikam hikayesi değil, başrolde de fiziği oyunculuğundan hızlı yol alan bir star yok. Sadece bu iki unsur bile birbirine çok benzer yapımların arasından sıyrılmasına yetti Mucize Doktor’un. Odağına otizmli bir doktoru yerleştirerek de benzeri görülmemiş bir işle birlikte uzun süredir rastlanmayan reytinglere imza attı. 

 

 

Öyle olmaz, böyle olur: Jet Sosyete

Dijital platformlarda yayınlanan diziler kanallardaki kadar izlenir mi izlenmez mi tartışması süre dursun, iki sezon televizyonda yayınlandıktan sonra üçüncü sezonuyla Puhu TV'ye transfer olan Jet Sosyete beş milyon izlenme şerefine kutlama partisi bile düzenlendi. Bir saatlik bölümleriyle hem emeği geçen herkesin hem de izleyicinin yüzünü güldüren dizi, genel olarak ağlanacak halde olan televizyon sektörümüzde öncülerden biri oldu diyebiliriz. 

 

 

Sıra dışı performans: İsmail Hacıoğlu 

Çocuk bir Kemalettin Tuğcu hikayesi gibi başladı, klasik bir imkansız aşk macerasına doğru ilerlerken birden tuhaf bir şey oldu, kötü adam öne çıkmaya, kendini merak ettirmeye, hatta sevdirmeye başladı. Sonra bir baktık, o kötü adam bütün hikayeyi yüklenmiş götürüyor, biz de onu izlemek için geçiyoruz ekran başına. Kısacık anlarda bir sürü farklı duyguyu yüzünden, gözünden geçirip bize gönderen İsmail Hacıoğlu’nun oyunculuğunu izlemek ayrıcalık gibi. 

 

 

Ekranda bir vaha: TRT 2

Sessiz sedasız yayına başlayan TRT 2’de, herkesin ilgi alanına göre çok sayıda kültür sanat programı var. Hepsi aynı formülü uygulayan diğer kanallarda yer bulamayacak programlar arasında alt yazılı film gösterimleri, özellikle de cumartesi ve pazar geceleri sinema yazarları Alin Taşçıyan ile Mehmet Açar’ın ‘Film önü’ ve ‘Film arkası’ sohbetleri eşliğinde yayınlanan güncel filmler öne çıkıyor. 

 

 

Sezonun sürprizi: Tek Yürek

Yıl içinde bu sayfalarda bir kaç kez söz etmiştim kendisinden; sezonun en ‘sağlıklı’ dizilerinin uyarlama olduğunu düşünürsek, özgün hikayeli Tek Yürek’e hakkını vermek gerekiyor. Mahalle sıcaklığı, dostluk ve aşk ekseninde gelişen dizi, sporun en güzel yanına, birleştirici özelliğine odaklanıyordu. Sokaklardan gelip bir buz hokeyi takımı oluşturan ve Avrupa şampiyonluğunu gören Zeytinburnu takımının gerçek hikayesine dayanan dizi bence geçen sezonun en iyilerinden biriydi. 

 

 

Bir yeniden doğuş örneği: Bir Zamanlar Çukurova

İlk sezonda hikayenin ve bütün karakterlerin kaderini değiştirecek bir sayfalık mektubun sahibine ulaşmasını beklediğimiz yaklaşık altı ay boyunca sadece top çeviren Bir Zamanlar Çukurova, yeni sezona son derece dinamik bir giriş yaparak sadık izleyicilerinin kalbini kazandı. Aynı saatte yayınlanan Mucize Doktor’un reyting başarısına rağmen de istikrarla yola devam ediyor. 

 

Bir Game of Thrones olmasa da: İstanbullu Gelin finali

Aslında final bölümü zayıf bölümlerden biri olsa da İstanbullu Gelin sırf psikolojik açıdan profesyonel yardim almanın, kısaca terapinin faydası üzerine bir ‘kamu spotu’ olarak ekran tarihine geçti bile. Hayatın iniş çıkışlarını, her tür ilişkinin yeniden yapılandırılabileceğini, yola devam etmenin ve umudu kesmemenin önemini özenle, ustalıkla ve tüm oyuncuların oluşturduğu sinerjiyle izleyicisine aktaran bir yapım olarak unutulmayacaklar arasında yerini aldı. 

 

Netflix'in yeni yerlileri: Atiye

Netflix’in ilk yerli yapımı Hakan: Muhafız’ın neyi muhafaza ettiğini hiç anlayamamış, diziyi izleyememiştim. Fakat biliyorsunuz dünya çapında çok kısa bir süre içinde 10 milyondan fazla hanede izlendi kendisi; süper kahraman, her yerde süper kahraman. Yılın sonuna yetişen Atiye, Netflix’in yetişkinler için de  yerli yapımlar üreteceğinin işareti oldu, sevindirdi. Adı Belli Olmayan Berkun Oya Projesi’ni de merakla bekliyorum.

 

 

İstikrar şampiyonu: Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

İlk bölümünden bu yana zekaya hakaret etmeyen senaryosu, gerçekçi diyalogları, ters köşeleri ve komikliğiyle hiç bozmadan devam ediyor Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz. Bu yıl maalesef başroldeki oyuncularından birini, Tarık Ünlüoğlu’nu kaybettik, Ünal Bey’in yeri dolmaz. Yokluğu hep hissedilecek ve yeri hiç doldurulamayacak bir başka karaktere, Meryem Reis’e de son kez veda ettik. 

 

ELÇİN YAHŞİ

 

 

Not: Bu yazının Hürriyet'te yayımlanan versiyonu

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER