Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
#istfilmfest 2019 Köprüde Buluşmalar etkinlikleri

İstanbul Film Festivali'nin Köprüde Buluşmalar bölümü Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiriyor. Sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ve post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken, ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor.

Bu yılki sinema konuşmaları ve gösterimler şöyle:  

5 Nisan Cuma, Soho House

Yapım Hikâyesi: Kelebekler 

Tolga Karaçelik yolculuğuna Köprüde Buluşmalar’da başlayan filmi Kelebekler’in proje aşamasından Sundance Film Festivali En İyi Film ödülüne ve oradan vizyon sürecine kadar uzanan gelişimini anlatıyor.

 15.30-17.30 Gösterim: Kelebekler

 17.45-19.00 Yaratım ve Yapım Hikâyesi

 Konuşmacı: Tolga Karaçelik (Yönetmen)

 

6 Nisan Cumartesi, Soho House

2017 senesinde başlatılan, dizilerin dijitale dönüşümüne odaklanan konuşmalar serisine bu yıl Blu TV yapımı polisiye dizi Bozkır ve komedi dizisi Bartu Ben ile devam ediliyor.

 

11.00-12.15 Gösterim: Bozkır (1. Bölüm)

12.15-13.30 Yaratım ve Yapım Hikâyesi

Konuşmacılar: Bahadır İnce (Yönetmen), Fatih Enes Ömeroğlu (Yapımcı / ARC Film), Levent Cantek (Senarist), Sarp Kalfaoğlu (İçerik Yöneticisi / Blu TV)

Moderatör: Aslı Ildır (Film Eleştirmeni / Altyazı)

 

14:00-14:40 Gösterim: Bartu Ben (1. Bölüm)

15.00-16:15 Yaratım ve Yapım Hikâyesi

Konuşmacılar: Bartu Küçükçağlayan (Senarist, Oyuncu), Tolga Karaçelik (Yönetmen), Sarp Kalfaoğlu (İçerik Yöneticisi / Blu TV)

Moderatör: Alin Taşçıyan (Film Eleştirmeni)

 

16:30-18:00 O Zaman Renk! Post-prodüksiyon: Renk Ayrımı

Hikâyeyi anlatan resimlerdeki her piksel izleyicide oluşacak duyguyu etkiliyor. Filmin atmosferini belirleyen ve post prodüksiyonun en önemli adımlarından renk ayrımı aşamasının incelikleri ve aşamaları konuşuluyor.

Konuşmacılar: Cenk Erol (Colorist / Color Up), Aydın Sarıoğlu (Görüntü Yönetmeni), Doruk Kaya (Kurgucu) 

Moderatör: Aslı Erdem (Yapımcı / Beatrice Film)

 

8 Nisan Pazartesi, Soho House

13:00 - 14:15 Fikirden Perdeye 

Yapım Hikâyesi: Kız Kardeşler

Genç sinemacılar için senaryo geliştirme, yapım, festival ve dağıtımı kapsayan tüm aşamalar üzerine yol gösterici bir rehber olacak bu konuşmada, açılışını 68. Berlin Film Festivali Ana Yarışma bölümünde yapan Kız Kardeşler’in yönetmen ve yapımcısı deneyimlerini paylaşacak.

Konuşmacılar: Emin Alper (Yönetmen), Nadir Öperli (Yapımcı / Liman Film)

 

9 Nisan Salı, Soho House

11:00 - 12:20 Sınırların Ötesinde: Diziler

Televizyon kanalları yerlerini dijital platformlara bırakırken içerikler de bir yandan ülke sınırlarını aşıyor. İzleme alışkanlıkları her geçen gün değişiyor. Değişen alışkanlıklar içeriği nasıl etkiliyor, izleyicinin tepkileri ve global yeni akımlar Türkiye’deki üretime nasıl yansıyor

Konuşmacılar: Timur Savcı (Yapımcı / Tims Productions), Ayfer Tunç (Senarist), Özlem Yılmaz (Senarist), Burcu Görgün Toptaş (Senarist)

Moderatör: Yamaç Okur (Yapımcı / Ay Yapım)

 

10 Nisan Çarşamba, Fransız Kültür Merkezi

14:00 - 17:30 Fransız Fonları ve Senaryo Atölyeleri ile Tanışma

Sinema sektörüne ve film üretimine destek olan fonları ve senaryo atölyelerini tanımak için fon ve atölye temsilcileri ile buluşuyoruz.

Konuşmanın dili İngilizce’dir. Çeviri yapılmayacaktır.

Konuşmacılar: Jerome Baron (Artistik Direktör / Produire au Sud), Emilie Pianta Essadi (Dünya Sinema Bölümü Yöneticisi  / Fabrik Cinéma de l’IF), Magalie Armand (Ortak Yapım Departman Yöneticisi / CNC), Remi Burah (Yönetici / ARTE France Cinema), Fabienne Moris (FIDLab Yöneticisi / Fid Marseille), Didier Boujard (Programcı /L’atelier de co-production de Cinéma mediterraneen à Marseille), Catherine Bizern (Temsilci / Cinema du Réel), Massimiliano Nardulli (Yönetici / Less is More), Georges Goldenstern (Genel Müdür / Cinefondation), Pelin Esmer (Yönetmen), Hüseyin Karabey (Yönetmen)

Moderatör:: Emine Yıldırım (Yapımcı /Giyotin Film) 

 

11 Nisan Perşembe, Yapı Kredi Kültür Sanat Loca

10:00 - 12:30 Sinema Sektöründe Cinsiyet Eşitliği: Peki Ya Şimdi? 

Sinema sektöründe başlayan cinsiyet eşitliği hareketinde bugün neredeyiz? kadın birlikleri setlerde ve diğer çalışma alanlarında cinsiyet eşitliğini sağlamak için nasıl yöntemler kullanıyor? Geçen yıldan bugüne neler değişti? Şimdi ne yapacağız?  

Tüm gün simultane tercüme sağlanacaktır.

Konuşmacılar: Füsun Erikssen (Danışman / Danish Culture Institute), Mette-Ann Schepelern (Yönetmen Yapımcı ), Seçil Seyfe (Pazarlama Müdürü / Dell), Delphyne Besse (Yapımcı / Urban Group, Eş Kurucu  50/50 Collective), Ana Souza (Festival Programcısı / Sundance Film Festival), Ege Ortaçgil (Psikolog / Porta Eğitim), Karin Chien (Yapımcı, Dağıtımcı / dGenerate Films), Rebecca Green (Yapımcı / Dear Producer), Claudette Godfrey (Program Yöneticisi  / SXSW), Helene Granqvist (Yapımcı /Nordic Factory Film, Başkan / Women in Film & TV International), Cihan Aslı Filiz (Yapımcı / Bir Film)

Moderatör: Doç. Dr. Melis Behlil (Öğretim Üyesi / Kadir Has University)

 

14:00 - 15:30 Yapım hikayesi: Dogs of Berlin

Dogs of Berlin, şehrin çok katmanlı yeraltı dünyasını gözler önüne seren dizinin yapım hikâyesi konuşuluyor.  

Konuşmacılar: Christian Alvart (Yazar, Yönetmen), Sigi Kamml (Yapımcı / Syrreal Entertainment GmbH), Felix Kramer (Oyuncu)

Moderatör: Utku Ögetürk (Sinema Yazarı)

 

16.30-17.30 Fevkalade Yanlışlardan Öğrenmek 

“Hatalar yeni keşiflere açılan kapılardır.” James Joyce

Her yapım süreci yeni bir deneyim. Prodüksiyon sırasındaki yanlışları sevmek ve bilgiye dönüştürmek üzerine konuşma. 

Konuşmacılar: Katriel Schory (İsrail Film Fonu Başkanı Yönetici / Israel Film Fund), Diana Elbaum (Yapımcı / Beluga Tree) 

 

12 Nisan Cuma, Yapı Kredi Kültür Sanat Loca 

10:00 - 11:15  Fonlarla ve Marketlere Tanışın

Film fonu ve ortak yapım marketi temsilcileri başvuru ve katılım şartları ile ilgili bilgi veriyor. 

Tüm gün simultane tercüme sağlanacaktır.

Konuşmacılar: Sona Karapoghosyon (Golden Apricot FF), Arben Zharku (Kosovo Cinematography Center), Jana Karaivanova (Bulgarian National Film Center), Georges Goldernstern (Cinefondation), Katriel Schory (The Israel Film Fund), Adriek Van Nieuwenhuyzen (IDFA), Inke van Loocke (Cinemart), Teresa Hoefert de Turegan (Medienboard Berlin Brandenburg GMBH), Armin Hadzic (CineLink), Sergio Garcia de Leaniz (Eurimages), Sehad Cekic (Film Center of Montenegro), Una Domazetoski(Film Center Serbia), Anthony Muir (Senior Executive International Co-Productions / Film I Vast), Fabienne Moris (Fid Lab Yöneticisi Director / Fid Marseilles)

Moderatör: Annamaria Aslanoğlu (Yapımcı / İstos Film)

 

11:15 - 12:30 Festivallerle Tanışın

Uluslararası film festivallerinin temsilcileri başvuru koşulları ve programları hakkında bilgi veriyor.

Konuşmacılar: Anna Purkrabkova (Karlovy Vary IFF), Dimitris Kerkinos (Thessaloniki IFF), Daniela Persico (Locarno FF), Nebojha Jovanovik (IFF Kinenova), Catherine Bizern (Cinéma du Réel), Ryszard Mietkiewicz (Warsaw FF), Freddy Olsson (Göteborg FF), Jerome Baron (3 Continents Festival), Emilie Essadi Pianta (Les Cinémas du Monde), Ana Souza (Sundance FF), Justin Barda (Seattle IFF), Zviad Eliziani (BIAFF), Claudette Godfrey (Program Yöneticisi Senior Programmer / SXSW), Anastasia Laukkanen (ECOCUP International Green Documentary FF & Love.Doc Documentary FF), Julia Sinkevych (Odessa FF), Edvinas Pukšta (Programcı Programmer / Tallinn Black Nights FF)

Moderatör: Nefes Polat (Yapımcı /Nefes Films)

 

13:30- 15:00 Bir ‘Dizi’ Değişim 

Dizi yapımı ülkeler arasında içeriksel, yapısal ve yöntemsel olarak nasıl farklılıklar gösteriyor? Değişen izleyici zevklerini ve alışkanlıklarını takip eden yaratıcılar içerik ve online platformları nasıl etkiliyor? Yakın gelecekte öngördüğümüz değişimler neler?

Konuşmacılar: Anna Croneman (Drama Yöneticisi  / SVT), Amanda Livanou (Yapımcı / Neda Film), Chaim Sharir (Yapımcı / Drama Team), Stinette Bosklopper (Yapımcı / Circe Films)

 Moderatör: Sezen Kayhan (Yönetmen, Akademisyen)

 

16:30- 18:00 Belgeselinizle Dünyayı Dolaşın 

Sınırları aşan belgesel yapmak, uluslararası seyirci ile farklı platformlarda buluşmak için yöntemler ve önerileri konuşuyoruz.

Konuşmacılar: Clemence Lavigne (Alım ve Satış Müdürü / Doc & Film International), Adriek Van Nieuwenhuyzen (Endüstri

Yöneticisi  / IDFA), Ayşe Toprak (Yönetmen)

Moderatör: Zeynep Güzel (Yeni Film Fonu Koordinatörü)

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER