Otel ahalisine gelirsek; en çok merak ettiğim, Sabri’nin kimin çocuğu olduğu, ikincisi ise Ayşe’nin neden her önüne gelene asıldığı? Ay Kurt Seyit yetmedi, Celil’e de göz dikti. Güzide bayıldı diye de bir imalar falan.. Tek haklı bulduğum konu, Şura, Vtina’dan haber alınca "İnşallah yaşıyordur," demesiydi. Üzgünüm ama kız kötü bir şey demedi. Belki hepiniz üzerinde durmasanız Şura etkilenmeyecekti bile. Ayşe orada suçsuzdu. Hatta sonra Şura’ya yemek falan getirdi ama dayanamadı, onu da eline yüzüne bulaştırdı. Şimdi derdin Şura'nın gönlünü almak mı Ayşe, yoksa Kurt Seyit’ten haber almak mı?
En çok heyecanlandığım ilişkiye, yani Celil-Güzide cephesine gelirsek, tam ağlayacaktım o kadar şeyden sonra bir araya geldiler diye, Güzide bayılıverdi. Kıyamam ben sana ya, yerim! Bir sonraki görüşünde de midesi bulanıyor gibi konuştu zaten Celil ile. Büyük ihtimalle yüzü ateş içinde, elleri soğuk soğuk ve kulakları uğultulu duyuyordu o an. Yahya biraz kıllandı ama. Yakında elemi sesinden taşan Binnaz ile dertleşir. Ali Dayı da, Celil, Tatya’dan bahsederken büyücü dediğinde bir ne olduğunu bilemedi gözümden kaçmadı değil. Celil sevgim de bu bölüm arttıkça arttı. Sarhoşlukları, Celil’in ortamcı halleriyle bizi tanıştırmış olsa da, ben onun su gibi akan triplerini de seviyorum. Ayşe mırıldanırken Celil’in mutfağa girdiğini görünce sustu ya, bu da "Devam et, bak giderim," diyor, ahahaha çok çok iyiydi.
Kurt Seyit’in Celil’e ‘My Boy’ temalı konuşması sarhoş Celil’i kendisine getirdi ama bence onun için biraz geç kalınmıştı. Zaten Celil’i, büyük ihtimalle Aluşta’ya özgü o yöresel dansı Billy ve onun bullylerine yaptığı zaman odasına götürüp, geceye devam ettirmemeleri gerekirdi. Bunun üstüne onu orada, hala ortamda tutarsanız tabii ki siyaset de açılır, ekonomi de! Orada bir terslik vardı gerçi. Benim bildiğim, Billy ve arkadaşlarının arkasındaki devletlerin, Rusya’da Şuralar’ın tarafında isyancılara karşı olması lazım. Bütün bu gerginliğin üzerine Alya ve Billy gerginliği çıktı bir de (Engin Şenkan da neden Alya’ya öyle dudağından öpme tuzağı kurduysa, adam bütün oyunculuk kariyeri boyunca iyi adam oldu, şimdi birden fikrini değiştirmiş olmalı). Şura tabii ki Khaleesi gibi ezilenlerin, kölelerin, kadınların ve çocukların yanında olduğu için hemen kıza yardım etti. Ama Petito, Alya’ya göz koydu şimdiden. Esas yardımı ya da kösteği o yapacak kıza.
Benim ikinci olarak çok heyecanla beklediğim de Petro-Alya ilişkisi. Zincirleme gerginlikleri Barones’in after party fikri dağıttı çok şükür. İstanbul’un gece hayatı o zaman da hareketliymiş. Borudan bira içen erasmusların yerine üniformalı işgal kuvveti askerleri varmış hem.
Reunion’un tamamlanması için bir tek Valentina eksik kaldı. Kibirli Vtina, başına gelenlerden sonra pes etmiş, burnu büyüklük falan kalmamış görüldüğü üzere. Konstantin kesin öldü de, anneleri ile Nina’ya ne oldu bilmiyoruz ama çok merak ediyoruz. Vtina’yı hasta ve yalnız gördükçe içim parçalandı. Şura ile bir an önce kavuşmalarını istiyorum, kendimi o sahneye çok iyi hazırladım. İlk saniyesinden itibaren ağlayacağım. Bilen bilir, Valentina bu hikayede benim kalemim olan bir karakter. Bir an önce İstanbul’da özel bir grup olarak takılan Şura, Kurt Seyit, Petro ve Barones Lola’ya katılmasını istiyorum. Güzide eski bir outsider olarak İstanbul’da gruba dahil olur; Alya ve Ayşe ise ‘new girl’ statüsünden içeri sızarlar ama Alya kalıcı dostluklar kurar, Ayşe’nin adam meraklısı olması barınamamasına sebep olur. Çağlar Ertuğrul’un hayat verdiği Yusuf da ‘new guy’ olur. Ben aslında Çağlar Ertuğrul’un bu tiple yılan mı yılan bir İngiliz komutanı olacağını düşünmüştüm diziye katıldığını duyunca ama bu yeni imajı ile işgal altındaki İstanbul’daki kemancı tipini yakalamış. Yusuf dahil olunca erkekler nasıl gözükecek bilmiyorum ama Kurt Seyit, Celil ve Petro tarih dersinde konusu geçerken zihnimde beliren Jön Türkler imgelerinin tam karşılıkları, bunu söylemeden geçemeyecektim!
Yazar ile Vtina’nın konuşması ile bitirdik bölümü. Narrator olayının tadını biraz daha hissetmek istiyorum aslında. Daha çok konuşmalı değil de, Yaprak Dökümü’ndeki Fikret gibi olabilir. Böyle sanki bölümün içinde değilmiş gibi durmuş. Kurt Seyit ve Şura İstanbul, yeni cepheleriyle hikayesini oturttu artık. Yüzünde nur olmayan Zahide aklıma bile gelmiyor. Ancak biraz insaflıysanız Osman’ın vuruluşunu hatırlatıp durmayın, unutmaya çalışıyoruz!